Összefoglaló 2020. október 20., kedd

HC Košice - DVTK Jegesmedvék 4-1

A Tipos Extraliga keddi játéknapján a hat játékosát nélkülöző DVTK Jegesmedvék a HC Košice otthonában játszott. A mérkőzés első gólját Rokaly Szilárd szerezte az ötödik percben, de a hazaiak Klhúfek mesterhármasának köszönhetően fordítani tudtak. A kassai együttes a harmadik harmadban egy üres kapus góllal állította be a végeredményt, így Dave Allison csapata nem tudott pontot szerezni a Steel Arénában.

HC Košice - DVTK Jegesmedvék 4-1


A kassai találkozót három sorral, Ritó, Magosi, Galanisz, Részegh, Kiss Dániel, és Pukka nélkül kezdte meg Dave Allison csapata. A mérkőzés első percei kevés játékmegszakítást és sok lövést hoztak. Elsőként Osterberg veszélyeztetett, majd Rajnának kellett védenie Krasnican próbálkozását. Pontosan öt perce játszottak a csapatok, amikor Egle indult meg a pálya szélén, majd Wehrs elé tette a korongot, akinek a keresztpasszát Rokaly kapásból a kapuba továbbította (0-1). A gól után jól működött Dave Allison taktikája, az ellenfél harmadában sikerült megzavarni a támadásépítést, így ritkán jutottak el Rajna kapujáig a hazaiak. A harmad felénél ez megváltozott, két csere erejéig Rajna kapuja előtt folyt a játék, a kapusnak pedig két bravúrt is be kellett mutatnia. Két perccel később kiegyenlített a kassai csapat, Klhúfek ért bele egy kékvonalról elengedett lövésbe, a korong pedig a kapuba jutott (1-1). A 16. percben Wolff szabálytalankodott a saját harmadában, amiért kétperces büntetést kapott. Az emberhátrányt még sikerült kivédekezni, de épp mikor visszajött a pályára az amerikai hátvéd, Klhúfek megszerezte második gólját egy kipattanóból (2-1).

A második harmad Rokaly Szilárd helyzetével és miskolci mezőnyfölénnyel indult, majd a harmad második felétől a kiállítások vették át a főszerepet. Kezdésként Vas Jánost küldték a büntetőpadra a bírók, majd Pospisil és Miskolczi is két perces büntetést kapott, így négy a három ellen játszottak a csapatok. Vas János éppen belépett a büntetőpadról, amikor a hazaiak növelni tudták előnyüket. A korong Kevin Wehrs ütőjén volt Rajna kapuja előtt, Klhúfek pedig ráütött az ütőjére, amikor a játékszer a gólvonalon túlra került (3-1). Miskolczi Márk még vissza se tért a jégre, amikor újabb kiállítást ítéltek a bírók, ezúttak Osterberget látták szabálytalannak. Az újabb két perces emberhátrányt sikerült kivédekezni, sőt az öt a négy elleni játék során a legnagyobb helyzet Vas János nevéhez fűződött, de szólója végén nem sikerült a kapuba találnia. A harmad utolsó cseréjében Osterberget lökték a palánkra, az amerikai csatárnak a válla meg is sérült, de a játékvezetők nem látták szabálytalannak az esetet.

A harmadik játékrész első percei mezőnyjátékkal teltek, kevés igazán nagy helyzet alakult ki a kapuknál. Csak úgy, mint a második harmadban, ezúttal is a kiállítások vették át a főszerepet a harmad felétől. Előbb Szirányi kapott két perces büntetést, majd a hazaiak túl sok mezőnyjátékossal tartózkodtak a jégen. Dave Allison kockáztatott és Rajna helyett mezőnyjátékost küldött a jégre, hogy hat a négy elleni támadást vezethessen csapata. Ez a húzás végül nem jött be, Baránek a saját alapvonalának közeléből emelt az üresen maradt kapuba (4-1). Egy perccel később Jokel és Deyl is a kiállítás sorsára jutott hazai oldalról, Dave Allison pedig ismét lehozta Rajna Miklós a kapuból. A hat a három elleni játék során helyzetek ugyan bőven adódtak, de a közelebb zárkózás nem sikerült, így az utolsó percekben már a pontszerzésre se volt esély.

Tipos Extraliga

Alapszakasz - 9.forduló

2020. október 20. 18:00

HC Košice - DVTK Jegesmedvék 4-1 (2-1, 1-0, 1-0)

Kassa, Steel Aréna, zárt kapuk mögött, játékvezetők: Daniel Konc, Marek Zák, Juraj Konc, Martin Ordzovensky

HC Košice: Sedlácek (Riecicky) - Palin, Baránek, Vopelka, Chovan, Reway - Mudrák, Ruzicka, Mily, Pospisil, Klhúfek - Slovák, Deyl, Bellus, Elias, Jenys - Fric, Novota, Krasnican, Havrila, Jokel, vezetőedző: Jan Stastny

DVTK Jegesmedvék: Rajna (Kiss B.) - Wehrs, Szirányi - Rokaly, Vas, Egle - Wolff, Vojtkó, Lövei, Osterberg, Flick - Láda, Gőz, Csányi, Miskolczi, Révész - Farkas, vezetőedző: Dave Allison

0-1 05:00 Rokaly (Wehrs, Egle)
1-1 12:41 Klhúfek (Ruzicka, Bellus)
2-1 18:18 Klhúfek (Jenys, Ruzicka)
3-1 34:46 Klhúfek (Jokel)
4-1 52:26 Baránek (Pavlin)

Értékelés

Dave Allison: Összességében ma nem játszottunk elég jól. Hiányzott belőlünk az a plusz, ami kell egy ilyen meccshez. Azt mindenképpen meg kell jegyeznünk, hogy a csapatból hat fontos játékos is hiányzott, így három sorral játszottuk végig a meccset. Viszont akik jégre tudtak lépni, azok sokat dolgoztak, próbáltak mindent megtenni a győzelemért. De nem szeretünk kifogásokat gyártani, azért veszítettünk, mert nem voltunk elég élesek, nem tudtunk olyan energiákat mozgósítani, ami szükséges ezen a szinten, ebben a ligában egy idegenbeli győzelemhez.

Tabella

# CSAPAT J GY GYH VH V LG KG GK P
1. HKM ZvolenHKM ZVOLEN 6 4 0 1 1 19 13 6 13
2. HK NitraHK NITRA 4 4 0 0 0 13 9 4 12
3. HK PopradHK POPRAD 3 2 0 0 1 11 5 6 6
4. Dukla MichalovceDUKLA MICHALOVCE 2 2 0 0 0 9 5 4 6
5. HC 07 DetvaHC 07 DETVA 4 2 0 0 2 16 17 -1 6
6. HK DUKLA TrenčínHK DUKLA TRENČÍN 5 2 0 0 3 14 17 -3 6
7. HC Nové ZámkyHC NOVÉ ZÁMKY 3 1 1 0 1 9 5 4 5
8. HC KošiceHC KOŠICE 2 1 0 0 1 7 6 1 3
9. HC Slovan BratislavaHC SLOVAN BRATISLAVA 4 0 1 0 3 11 15 -4 2
11. HC ‘05 iClinic Banská BystricaHC ‘05 BANSKÁ BYSTRICA 4 0 1 0 3 8 17 -9 2
12. MHk 32 Liptovský MikulášMHK 32 LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ 1 0 0 0 1 3 5 -2 0