A kettős számára minden tökéletesen alakult Szabolcsban és a Zemplén Hegység aszfaltos pályáin. A félig-meddig hazai futamon Hadikék a megbízható, gyors autózásra törekedtek, a taktika pedig egyértelműen kifizetődött. A nagy riválisok közül a címvédő Vincze Ferenc műszaki hiba miatt már a viadal elején kiállt, később pedig Velenczei Ádám csúszott neki egy betonoszlopnak. Turán Frigyes egy defekt miatt esett vissza, így egyértelműen a DVTK párosa számított a hétvége nagy nyertesének.

- A többiekkel történt események ismeretében még értékesebb ez a siker, hiszen így abszolútban is átvettük a vezetést - fogalmazott a III. Nyíregyháza Rally után Hadik András. - Rendkívül izgalmas és érdekes a magyar bajnokság, mert eddig négy futamot tartottak meg, és mind a négyet más nyerte. Ez is mutatja, hogy rendkívül kiélezett az élmezőny. Zemplénben egyébként azt kaptuk, amire előzetesen számítottunk. Tudtuk, hogy ez egy nehéz verseny lesz. Egyrészt a pályák is bonyolultak, másfelől az időjárás is mindig tartogathat plusz kihívásokat. Szerencsére sikerült jól megoldanunk ezt a feladatot, aminek nagyon örülünk.

A hazai siker után Hadik András és Kertész Krisztián másnap az ERC-mezőnyében folytatta a száguldást. A Rally Hungaryn a DVTK párosa olyan kiválóságokkal mérhette össze az erejét, mint például a későbbi győztes Andreas Mikkelsen, vagy éppen Oliver Solberg. Érdekes volt hozzájuk viszonyítani a szakasz eredményeket, valamint az összetett állást is. Hadikék végül az ERC értékelésben a tizedikek lettek, ami ugyancsak jó teljesítménynek mondható.

- Való igaz, a második legjobb magyar párosként zártuk a Rally Hungaryt, amit ugyancsak büszkeséggel tölt el – szögezte le a DVTK SE versenyzője. - A hazai siker után felszabadultan raliztunk, igyekeztünk élvezni minden percét ennek a rangos eseménynek. Gyűjtöttük a kilométereket, hiszen az autónak és nekünk is kell a folyamatos tapasztalat. Ebből a szempontból is tökéletes volt a verseny, úgyhogy rengeteg pozitív élménnyel, és ami a legfontosabb: szép sikerrel fejeztük be a Rally Hungaryt.

A magyar bajnokságból még egy futam van, lenne hátra. December első hétvégjén a Mikulás Rallyval zárul a pontverseny, de kérdés, hogy a bevezetett szigorítások milyen mértékben érintik a ralisportot. Erre néhány napot még várni kell. Mindenesetre, ha megtartják a szezonzárót, akkor a DVTK SE párosa a bajnoki címre esélyes, vezető helyről várhatja majd a rajtot.

 A Rally Hungary (ERC) végeredménye

1. Andreas Mikkelsen, Ola Floene   (norvégok, Skoda Fabia Rally2 EVO) 1:48:31,1
2. Grégorié Muster, Louis Louka     (luxemburgi, belga, Hyundai i20 R5) +1:32,2
3. Efrén Llarena, Sara Fernández (Citroen C3 R5) +2:00,3
4. Oliver Solberg, Aaron Johnston (svéd, ír, Skoda Fabia Rally2 EVO) +2:04,8
5. Niki Mayr-Melnhof, Leopold Welserheimb (osztrákok, Ford Fiesta R5 Mk II) +2:08,2
6. Herczig Norbert, Ferencz Ramón (magyarok, Volkswagen Polo GTI R5) +2:31,4
...10. Hadik András, Kertész Krisztián  (Ford Fiesta R5 MK II) +4:13,6 

A III. Nyíregyháza Rally végeredménye, (ORB)

1. Hadik András, Kertész Krisztián  (Ford Fiesta R5 MK II) 1:11:09,1
2. Klausz Kristóf, Csányi Botond   (Ford Fiesta R5) +1:11,7
3. Német László, Szabó István  (Skoda Fabia R5) +1:30,7
4. Turán Frigyes, Bagaméri László (Volkswagen Polo GTI R5) +2:29,7
5. Lukács Kornél, Tóth Imre      (Citroen C3 R5) +3:18,3
6. Vizelli Károly, Nagy Péter     (Skoda Fabia R5) +4:28,5